MAAK KENNIS MET IJMOND TIMMERFABRIEK

Welkom in de wereld van hout

Graag stelt IJmond Timmerfabriek zichzelf en haar timmermannen aan u voor. Liefhebbers van hout; zo laat IJmond Timmerfabriek zich het beste omschrijven.

Wanneer klanten – particulieren en aannemers – de timmerfabriek binnenstappen worden ze verwelkomd door een aangename geur van vers gezaagd hout, machinale klanken en stapels planken, platen en balken. De wanden zijn voorzien van inspirerende afbeeldingen met toepassingen van hout, maar ook met ambachtelijk gereedschap van weleer.

Welkom in de wereld van hout, welkom in de wereld van IJmond Timmerfabriek.

pand ijmond timmerfabriek wijk aan zee

ONTMOET DE MANNEN VAN HOUT

EEN UITGEBREID MACHINEPARK

Kwaliteit lokaal geproduceerd, flexibel en tijdig

Om machinaal producten te vervaardigen met de ambachtelijke aandacht die het verdient, zijn de juiste houtbewerkingsmachines cruciaal.

IJmond Timmerfabriek is in staat om kleine en grote opdrachten te combineren binnen haar productieproces. Zo zijn kwalitatieve houtconstructies op maat mogelijk, tijdig geproduceert voor onze opdrachtgevers: van klusser tot professional.

BEKIJK HET MACHINEPARK

LOKALE AMBACHT

Wijk aan Zee; het hart van de IJmond

De timmerfabriek is omringd door de ruige Noord Hollandse duinen, ligt aan het brede strand van Wijk aan Zee en in de luwte van TATA steel. De combinatie van zand, zee, natuur en staal kenmerkt de IJmond; hier gaan natuur en industrie hand in hand.

De kenmerken van IJmond Timmerfabriek lopen parallel aan deze gedachte; machinale productie, met aandacht en liefde voor het natuurlijke product.

MEER OVER DE LOKALE AMBACHT

HET HOUT NIET OP

Duurzaamheid voor hout

Alle constructies die geproduceerd worden bij IJmond Timmerfabriek zijn gemaakt van hout, een zeer kostbare grondstof dat met waardering en zorg behandeld dient te worden.

Zodoende werkt de fabriek enkel met FSC hout en worden er voor, tijdens en na het productieproces diverse duurzame handelingen verricht. Alles om dit mooie product zo duurzaam mogelijk te behandelen.

MEER OVER DUURZAAMHEID

DE EXTRA SERVICE EN DIENSTEN VAN IJMOND TIMMERFABRIEK

Optimale service en begeleiding; vooraf- tijdens- en na uw project

Optimale dienstverlening aan opdrachtgevers staat gedurende het complete klanttraject centraal. Een goede service begint altijd met het juiste advies. Gedurende het productieproces geloven wij dat een duidelijke communicatie inzake de oplevering cruciale factor is voor de beste service. Opdrachtgevers en in het bijzonder projectleiders moeten immers weten wanneer zij aan de slag kunnen met hun houtconstructie, voor een soepel verloop van de eigen planning.

Waar vaak de klantenservice stopt na de oplevering, gaat de service van IJmond Timmerfabriek juist verder. Om te beginnen met onze bezorgservice. Wij bezorgen uw houtconstructie door heel Noord-Holland en in overleg ook daarbuiten. Deze bezorging is af te stemmen naar uw wensen en agenda, om opnieuw uw planning te bewaken.

Twee linker handen, zelf geen aannemer of u besteedt als aannemer het werk om diverse redenen liever uit? Maak dan gebruik van de plaatsingsservice van IJmond Timmerfabriek. We verzorgen het plaatsen van onze houtconstructies voor opdrachtgevers indien gewenst.

Na plaatsing is de juiste nazorg van uw houtwerk cruciaal voor een lange levensduur. Met onze onderhoudsservice blijft uw kozijn in topvorm. Onderhoud is van grote invloed op de levensduur van het product; het gaat dan langer mee dan een kunststofvariant. Goed voor uw portemonnee en het milieu.

service ijmond timmerfabriek

BEZORGING OP LOCATIE

Kosteloos door heel Noord-Holland

Als extra service kunnen alle houtconstructies die bij ons de fabriek uit rollen worden door onze eigen bezorgdienst geleverd door heel Nederland. Afhankelijk van de grote van uw bestelling is de bezorging door heel Noord-Holland zelfs kosteloos!

U kunt precies afspreken wat de gewenste bezorgdatum- en tijd is, zodat u weinig tijd verliest op uw project. Bezorging in het weekend of tijdens de avonduren behoren zelfs tot de mogelijkheden. Natuurlijk behoren zelf afhalen of bezorging middels een transportbedrijf naar keuze ook tot de mogelijkheden.

MEER OVER BEZORGING OP LOCATIE

ONZE PLAATSINGSSERVICE

Professionele plaatsing met extra garanties

Als extra dienst biedt IJmond Timmerfabriek de optie om de door ons geproduceerde houtconstructies voor u te plaatsen, op elke locatie in Nederland. Minder moeite, meer kwaliteit en extra garanties en zekerheden. Wij plaatsen al uw kozijnen, dakkapellen of andere houtconstructies op vakkundige wijze, zodat u zichzelf verzekert van een optimale levensduur.

Ook kan IJmond Timmerfabriek  in navolging van het plaatsen direct de geplaatste constructies laten schilderen. Een alternatieve optie is om uw houtconstructies tijdens het productiesproces gelijk volledig in kleur te laten spuiten; superstrak in kwaliteitsverf waardoor u pas weer na 10 jaar hoeft te schilderen! Bovendien hoeft uw woning niet dagenlang in de steigers te staan voor de schilders en heeft u minimaal “overlast”.

OVER ONZE PLAATSINGSSERVICE

(HOUT) ONDERHOUD

Investeren in uw houtwerk voor een lange levensduur

Als optionele dienst biedt IJmond Timmerfabriek de mogelijkheid om na plaatsing het onderhoud te verzorgen van uw nieuwe maar ook bestaande houtconstructies. Wij kunnen uw volledige woning of losse elementen controleren om zodoende te beoordelen of onderhoud noodzakelijk is.

Tijdens de eerste controle wordt uw object, gebouw of huis nagekeken op de staat van het kozijnhout, het schilderwerk, het (deur)beslag en de werking van isolatiestrips. Mocht (herstel)onderhoud nodig blijken, dan zal er een vrijblijvend voorstel gedaan worden. Door middel van het afsluiten van een meerjarig onderhoudsplan staat u nooit meer voor onaangename verrassingen.

MEER OVER (HOUT) ONDERHOUD

WAT WORDT ER BIJ IJMOND TIMMERFABRIEK GEPRODUCEERD?