Lokale ambacht; uw Timmerfabriek om de hoek

De timmerfabriek is totaal verweven in de omgeving; lokale ambacht gegarandeerd!

IJmond Timmerfabriek is opgericht en gevestigd in de badplaats Wijk aan Zee; het hart van de IJmond. De IJmond zelf loopt dwars door het midden van de provincie Noord-Holland. De combinatie van zand, zee, natuur en staal kenmerkt de IJmond; hier gaan natuur en industrie al decennia hand in hand.

Zo ook in het dorp Wijk aan Zee wat omringd is door schitterende natuur zoals de ruige Noord Hollandse duinen en het breedste strand van Nederland, maar waar je ook achter de duinen de contouren van TATA steel kunt zien.

De kenmerken van IJmond Timmerfabriek lopen parallel aan deze gedachte; machinale productie, met aandacht en liefde voor het natuurlijke product. Net zoals in Wijk aan Zee het geval is waar de industrie is verweven met het dorp en de natuur, de dorpelingen weten dan ook niet beter dan te leven in deze unieke omgeving.

LOKALE AMBACHT IN DE PRAKTIJK

Onze producties in de IJmond

Het leuke aan het verzorgen van lokale ambacht, is het feit dat onze timmerlieden hun houtproducties vaak in gebruik zullen zien. Zo zat ons team onlangs als teamuitje op het terras van Paviljoen Sout in Wijk aan Zee, op “hun eigen” horeca meubilair!

Paviljoen Sout manager Ollie Kleine:

“Uit de oorspronkelijke overname hadden wij enkel standaard horeca meubilair, na het eerste jaar wilden wij eens wat anders; maatwerk dat aan zou slaan bij ons lounge concept. De lounge- stoelen en banken zijn de absolute favoriet bij onze gasten en doorstaan met gemak alle extreme weersomstandigheden van het strand!”

Een greep uit onze lokale (horeca) klanten die reeds maatwerk meubilair bij ons afnamen:

Paviljoen Sout te Wijk aan Zee (meubilair, terrasschotten en interieur) , Restaurant Klein Zwitserland te Wijk aan Zee (terrasschot, kozijnen), Martin Schilder te Alkmaar (kozijnen, meubilair), Het Strandhuis te Wijk aan Zee (meubilair, terrasschotten, barren en interieur) Grand Café de 19e te Heemskerk (bar).

DE VOORDELEN VAN LOKALE AMBACHT

Waarom lokale productie in uw voordeel kan werken

Hoewel IJmond Timmerfabriek produceert voor heel Noord-Holland en ook regelmatig daarbuiten, ligt het hoofdverzorgingsgebied in en rondom de IJmond. Denk aan plaatsen als; Wijk aan Zee, Beverwijk, Heemskerk, Haarlem, Heemstede, Bennebroek, Bloemendaal, Zandvoort, Castricum, Uitgeest, Velsen, IJmuiden Santpoort en Assendelft.

Het lokaal laten produceren van houtconstructies voor aannemers en particuliere die binnen deze gemeente vallen kent een aantal voordelen. Zo zijn wij altijd in de buurt voor overleg, advies en hulp, profiteert u van bezorging op locatie, voor lokale ondernemers hanteren versnelde (spoed) productietijden en kennen wij de eisen die de IJmond vraagt van uw constructie.

Denk bij dat laatste voordeel bijvoorbeeld alleen al aan het effect die de uitstoot van TATA Steel en de zilte zeelucht op hout hebben in de IJmond. Zodoende werken wij enkel met de beste grondverf die de houtconstructies voorzien van een extra beschermende laag.

Daarnaast werken wij zoveel mogelijk met ons lokale netwerk. Zo ondersteunen we de lokale economie en bedrijvigheid in de IJmond.

MAATSCHAPPELIJK ONDERNEMEN

Ook teruggeven aan de IJmond en haar bevolking

Het (lokaal) maatschappelijk ondernemen zit in onze “ondernemersgenen”. Als geen ander beseffen wij hoe belangrijk het is om als onderneming op positieve wijze de omgeving te ondersteunen. IJmond Timmerfabriek ondersteunt op verschillende manieren sportverenigingen, het bedrijfsleven, de natuur en lokale evenementen binnen de IJmond.

Sponsoring: Wij sponsoren verschillende lokale voetbalteams en zijn hoofdsponsor van de lokale sportvereniging SV Wijk aan Zee. Ook sponsoren we enkele evenementen voor jong en oud die bijdrage aan een leefbare IJmond, middels financiële bijdrage en het beschikbaar stellen van faciliteiten.

(Ondernemers)verenigingen: We zijn actief lid, dan wel de trekker van diverse verenigingen en evenementenorganisaties. Waarbij we lokale ondernemers steunen en/of leuke activiteiten organiseren voor de bewoners van de IJmond.

Proactief stimuleren wij onze leveranciers deel te nemen; een goed voorbeeld doet immers volgen!

LOKALE GEZICHTEN? ONTMOET DE TEAMLEDEN VAN IJMOND TIMMERFABRIEK!